pulcsi

December elején kezdtem, hirtelen ötlettől vezérelve  volt a fehér fonalból 40 dkg eredetileg félkilót vettem, valahol az idők homályába eltűnt 10 dkg. Már a kezdeteknél tudtam valamilyen fonallal pótolnom kell.Pontosan ezért választottam a fentről lefele egyben kötést mert a végére rakhatok a meglevő fonalaimból hozzá illőt. Mivel még hasonlót sem készítettem pár útmutatót  választottam hozzá. Szerencsére az első  az számomra is érthető volt , így belevágtam  a kezdő számítgatások, bontások után.  Fonalam két szálát vettem így 80 szemre 6-os tűvel készült elbírta volna a 7-est is , de nem találtam, mert JÓ helyre raktam el  még anno mikor "kicsit" háttérbe került a  kötés. (azóta meg van) 😃 még ez a videó is segítségemre volt
....jöjjenek a sztár fotók 😜😝

 Ezen pedig jól látom hol kell a következőnél figyelnem (nyakkivágás és a hónalja) a többi megfelelő az adottságaimhoz képest.
Mit is írhatnék még róla.... 70dkg ment bele a és azóta le sem akarom lerakni úgy megszerettem. Kényelmes viselet és az ujja pontosan ezt a hosszat szeretem, minden más hosszúságot idáig szoktam felhajtani.
Szép napokat!

Megjegyzések

 1. Imádom ezt a színösszeállítást, nekem is kedvenc színeim vannak benne. Nagyon jól mutat, jól áll Neked.
  Tetszik a hosszított fazonja is, ilyenkor az jut eszembe, nincs kint a derekad belőle, nem csúszik fel.
  Egészséggel viseld!! :)

  VálaszTörlés
 2. Szép, egyszerű,és hasznos pulcsi...Jó megoldás,igy legalább fogyott a fonal készletted...
  Nem tudom mernék e- neki fogni, most már...túl nagy méret kéne nekem.....Még ifi koromba kötöttem egy kis csipke topot, a mintáját újságba találtam,az is fentről lett kezdve, de zsinór is kellett bele...Már azzal is megszenvedtem, akkor mondtam az az első és utolsó... és igy is lett...Gratulálok hozzá!Viseld egészséggel! Jók a képek! Mosolygós kis csajszi vagy, jól áll!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Vera! Elsődleges szempont a fonalak fogyasztása, már a figurákat is meglevő fonalakkal horgolom, egy pártól eltekintve azok kivételes esetek mikor veszek fonalat. Kis csajszi már jó régen voltam :) 😃 most már jónagyöregcsajszi vagyok. Mosolyogni pedig meg tanultam kis csajszi koromban mikor nem szabadott semmiért sírnom, így aztán tudok kínomban, vérzőszívvel is nevetni.

   Törlés
 3. Hú, ez nagyon klassz darab lett !Viseld egészséggel ! Én nem merek ilyen fentről kezdettbe belefogni, mert nekem csúnyák lesznek a rövidített sorok / tele lyukkal / és nincs kellő kitartásom , 3x , 5x újra kezdeni .

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszi Ági! Az a titka hagysz egy szemet, ugye előtte és utána is szaporítani kell a mellette levő szemek legyenek mindig fordítottak az összes többi az sima. Nem ráhajtással szaporítjuk a szemeket hanem kétszer kötjük le a szaporítandó szemeket, elöl és hátul, hátul és elöl, nem tudom érthetően írtam?

   Törlés
 4. Pontosan így képzelném el én is a színösszeállítást: világosból sötétebbe.
  Köszi a sztárfotókat, nem hinném, hogy itt pont kínodban nevetsz egy ilyen klassz pulcsiban.:)
  Jó annak, aki ennyit tud oroszul!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Rita! Valamikor tanultunk oroszt, viszont én inkább a mozdulatokat lesem és ez ugye elég szájbarágós. Valóban nem kínomba nevetek csak rám szólt a fotósom, hogy nevessek. ...nevettem.

   Törlés
 5. Szuper! Gratulálok! Pont ilyenre vágyom én is, aminek nagy nyakkivágása van és az ujja is ilyen hosszúságú. Elfogadnám! Használd egészséggel! Nagyon jó volt látni is, hogy ki van a sok szép kézimunka mögött! Legyél mindig ilyen vidám, mosolygós!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm Mancoka! Most már ismeretlen, ismerős vagyok :)

   Törlés
 6. Nagyon jó lett! Ügyesen megoldottad a szín pótlását.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése