Már "csak"

apróságokat kell rá varrni 😃 Szinte mást nem is csináltam az idén,  ezzel voltam teljesen elfoglalva, mármint kézimunkába.
 Amúgy egy  lakás felújításon vagyunk túl, ami teljesen lefárasztott voltak napok, hetek mikor házzá sem értem a hímzésemhez.


 Új elfoglaltságot is találtam magamnak A kenyérsütés😊több kevesebb sikerrel. Voltak napok mikor a cipőtalpam puhább volt mint a kenyerem 😩 de nem adtam fel.   pár kép a kovászos kenyereimről.  Limara kovász készitése)     
Fordított sorrenben sikerült felrakni a képeket ezek mostanába sültek  az alsók az elsők😖                                                   
                                                                                         
 Ronda és finom talán ez ízlett legjobban😋

Mikor nem volt több időm süni nem tudtam még tízpercet rászánni, azért ehető volt.
Legnagyobb kihívás  az volt, hogy félkilós kenyereket tudjak készíteni mert a receptek  a duplájára íródtak a miből 1-1,20 dekáig  lesznek a kenyerek az pedig kettőnknek nagy  két, három napig sem fogy el. Nekem jobbára 60-70dkg közöttiek a kenyérkéim. Alaprecept limara pékségéből  Facebokon sok kenyérsütős csoport van érdemes párhelyre bejelentkezni. Szerintem mindenkinek ki kell tapasztalni a saját receptjét és a dagasztási, adagolási sütési módokat. Már nem  dekázom, hanem egy mérőpohárral adagolom a liszteket, vizet és a kovászt. erről majd még írok.
Szép napokat kívánok!

Megjegyzések

 1. A hímzés álomszép!
  A kenyerek pedig nagyon jól néznek ki! Gratulálok a sok próbálgatáshoz. Meglesz az a kedvenc fél kilóban is.

  VálaszTörlés
 2. A tündéred csodás , gratulálok a kitartásodhoz ! Kenyerek pedig nagyon gusztusosak . Én már nem sütök, mert régen pillanatok alatt elfogyott, mert olyan finom lett, és úgy etette magát. De ma már visszafogott étkezés mellett is ragadnak a kilók -- bocsi a szekrény nedves levegőjétől szűkültek össze a ruháim -- ha-ha -ha / egy párat kiselejteztem lomtalanításkor / még a cigányok sem vitték el :-)

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép színes a himzésed...Jó ránézni..Tényleg kitartó voltál, hogy eddig eljutottál..!!Most már "csak" a csecsebecse hiányzik róla...ÁÁÁÁÁá annyi kontúr és díszek...Megéri a fáradozást! Kiváncsi vagyok mi lesz az újabb nagy munka!
  Kenyerednek érzem az illatát!guszta!

  VálaszTörlés
 4. Wow, ez gyönyörűséges! Hatalmas és csodás kép!
  A kenyereid ínycsiklandóan néznek ki :)
  Szép hétvégét kívánok!

  VálaszTörlés
 5. Krásny obraz, veľmi pekný motív. A chlieb sa tiež vydaril.
  Prajem pekné dni,
  A.

  VálaszTörlés
 6. Przepiękny obraz , kiedyś chciałam go wyszyc, podziwiam Twoją pracę.☺️ Z przyjemnością będę zaglądać. Dziękuję za odwiedziny.

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése