Egy éve

így nézett ki. Előtte négy évvel vettem, ezt a részt hamar kihímeztem, majd félre raktam. Nem várt események hatására, újra gondoltam a "kézimunkázós életem" Szépen lassan  visszatérek  a nagy hímzéseimhez.

 Azóta  elhaladtam vele, ma már háromnegyed részénél tartok és nem is szeretném már lerakni a süllyesztőbe, addig még teljesen ki nem varrom, persze  van még  utána  kontúrozás gyöngy felvarrás és Cording passepoil Amit még nem varrtam, de itt a segítség hozzá.
Százöt  10x10-es négyzetminta azaz 10500 x-szem van még vissza a mintából, ha naponta kétszáz X-szemet varrok akkor ötvenegy-két-három-négy-öt nap múlva elkészülök. Vannak napok mikor többet is megtudok csinálni és vannak olyan napok, hogy nem megy a böködés. Viszont most már erősen rajta vagyok a témán. Hamarosan  készen mutatom.
Nem csak a képen van erős havazás, itt nálunk is napok óta esik a hó, nem emlékszem valaha lett volna ilyen hosszan tartó havazás. Már készült hóember, hóangyal és rengeteget söpörtünk. Alig olvad el az egyik hóréteg napokon belül jön egy újabb  10-12 centis havazás mára megint  azt ígért az időjárás előrejelzés, bár most ahogy esik olvad is  viszont meg van az elmúlt napok  hava még. Félek reggelente a hidegtől mert megfagy és csúszik. 
Vigyázzatok magatokra, köszönöm a látogatást!

Megjegyzések

 1. Nagyon szépen haladsz , csak így tovább !!!!!!

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép..és nekem tetszik ahogy alakulnak a szoknya redői...Én igazából még sosem néztem ,hogy mennyi xszemet sikerül egy nap kivarrni, mint tavaly ép igy számoltad ki, mennyi idő alatt végzel..nos akkor kezdtem igazából figyelni...Az én számításom nem jött be, sőt csalódtam magamba, mert szinte soha nem sikerül a napi 300 xszem...Vagy lusta vagyok, vagy nem tudok sokat ülni, igy szétszabdalom a kézimunka folyamatát.Tegnap ""vért izzadtam"mert be akartam egy sarkot fejezni...nagyából 300 xszem volt...Eddig azt hittem, hogy egy-egy alaklommal mikor többet varrok, hogy jéééé milyen ügyes vagyok, mert sokat varrtam ki...közben becsaptam magam? ide egy nagy szájli...
  Nos persze nem ez a lényeg.. Majd egyszer kész lesz, és öröm legyen a himzés...De igy legalább inspirálsz...Gratulálok a kitartásodhoz!!

  VálaszTörlés
 3. Minden munkád gyönyörű, ez már most is hihetetlen szép! Nagyon várom milyen lesz készen, bár megnéztem a videot, azon láttam milyen lehet, de a tiedre vagyok kíváncsi :)

  VálaszTörlés
 4. Gyönyörű ez a kép, kívánok kitartást hozzá!
  Én éppen tegnap fejeztem be egy 2015-ben elkezdett munkát :)
  Remélem, jól vagy! (nem hangzik jól az a "nem várt esemény"...)

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm jól vagyok, "nem várt esemény" még ....akkor, régen volt. Gratulálok a befejezéshez.

   Törlés

Megjegyzés küldése