Az élet túl rövid, hogy gyűlölködésre pazaroljuk az időnket!

2016. augusztus 30., kedd

Utolért hímzős tervek :) Joyful World sal 8

Nyáreleji megtorpanás után, augusztusban jól sprinteltem (olimpia jegyében) és utolértem magam. Nem hagyom az utolsó napra a bejegyzésem mert családi nap lesz az iskola, óvoda elkezdése előtt.
 Idei évben jól sikerült a hortenzia vásárlása ( sajnos nekem nincs a kertemben) viszont a vett virágfejek sokáig díszítették az otthonunkat, még utána is szerencsésen  sikerült kiszárítanom. Így adta magát a töltelék ehhez a párnácskához :) szárított hortenzia virággal töltöttem meg, stílusosan.  Illata nincs a szárított virágnak, mivel nem sok volt így laposra sikerült a párnatölteléke, viszont sikerélménytől duzzad :)

  

Egyéb varrományaimmal is jól haladtam majd, mutatom sorjában. Táncos lányok keretezve, sajnos nem tudtam jó fényképet készíteni róla, mert mindig belecsillant valami akár mit csináltam. :(
Próbáltam kedvenc helyemen,

újabb "JÓ" helyen

 ...és a végleges helyén, itt sem teljesen adja vissza a szépségét.
Egészséges, szép,  iskola előtti, nyári, hetet kívánok!

2016. augusztus 18., csütörtök

Elmaradásom pótolva Joyful World sal 7

Minikét is  akartam készíteni, gyöngyszürke anyagra,  színeket nem adja jól vissza ezen a vásznon, viszont olyan kis cuki :)
Pici párnácskába mindenből egy csipetke jutott. Jó, rossz, sírás, nevetés, készülődés, várakozás, szeretet, harag, megbocsájtás.......megtelt.

Együtt az eddig elkészültek. Így átgondolva nem tudom hova rakom majd az összeset, ha elkészül?
Kis "Makk Marcim" már kettőt kiválasztott magának azzal a felkiáltással milyen szép! Nem adom oda neki míg az összes el nem készül. és ha a többiek  is kiválasztanak egyet, kettőt nekem már nem  marad :)
Vigyázzatok magatokra, jó egészséget kívánok!

2016. augusztus 15., hétfő

Elmaradások pótlása, hónapsoroló Joyful World sal 6

Sokat gondolkodtam, végül maradtam a párnánál saját festésű színes vászonra. Nem akartam megtölteni a júniusban történtekkel, mivel elég sok kellemetlen dolog történt velem, saját hibámból. Végül tanulságként teleraktam jó tanácsokkal saját részre.
 Figyeljek a testem jelzéseire, legapróbb üzenetet sem szabad figyelmen kívül hagyni. Utána kell járni legfeljebb korán kiderül nincs különösebb tenni való, nem szabad apró, kicsi fájdalmakkal, rendellenességekkel együtt élni nap mint nap. Szerencsére nem lett nagy baj a huzamosan elhúzódott nem törődésemből, bár még mindig viselem a következményeket.  Felkiáltással töltöttem meg a párnámat a kis méhecskék szurkálása remélem éberen  tartja az önvizsgálatot számomra.
Minden erre járónak jó tanácsként ajánlom, ne hagyja a legkisebb jelzést sem, amit a teste küld!!!
Nem kell végzetes betegségre gondolni, egy  kisebb fertőzésből is lehet komolyabb baj.


Mára elég ez a kis bölcselet.
Vigyázzatok, figyeljetek magatokra, egészséges hetet kívánok!!!!!!!!!!!!!!!!!!

2016. augusztus 6., szombat

Ajándékba készültek

Kis balerinát  pihenésként  készítettem a másik nagyobb kép hímzése közben.
 Doboztetőre raktam díszítésnek apró kincsek tárolására megfelelő méretű a dobozka.
 Zsinóros nyitó megoldáson talán még átadás előtt változtatok.
 Isabelle Haccourt Vautier  Danse la vie mintájának kihímzése  régi tervem volt. Ismerősöm fekete, fehér nappalijában  remélem talál helyet a számára.
 Sokkal nehezebb volt a hímzés mint első ránézésre gondoltam rengeteg a fél X-szem benne és a kontúr már nekem is kezdett, unalmassá válni. Végén már nem figyeltem a  szabályos minden második öltésre, hogy tudjak visszafele is jönni azon a vonalon. Be kell valljam a hátulja kusza  picikét, mentségemre legyen a jövőhéten szeretném átadni. Viszem ma a keretezőhöz mivel egyszerű fekete keretet szánok hozzá szerintem hamar elkészül.
Kellemes hétvégét kívánok!