Az élet túl rövid, hogy gyűlölködésre pazaroljuk az időnket!

2016. április 30., szombat

Hónapsoroló JOYFUL WORLD április


  "Adj egy esélyt az új napnak. Hagyd, hogy megmutassa neked a célodat, a feladatodat. Tudod, a reggelek éppen erre jók. Értelmet adnak az életnek a sötétség után."
Dean Ray Koontz

Hajnal jegyében. Sötét vásznon a virradatra szerettem volna utalni a nyuszi már kora reggel elment  répáért a mezőre. Hazafele erdő mellett virág szőnyeges úton ment és találkozott a fákon ugráló mókussal.  Kedvenc évszakom a tavasz, idei április megfelelő volt a számomra minden tekintetben.


  Kelőnap fényében ébredő színesedő, tájat, növényeket. Szeretem az áprilisi tavaszt, szeretem a zsenge zöld füvet, nyílóvirágokat az ébredő természetet a nap melengető sugaraitól, bimbózó fákat. Hajnali harmattól, frissen rügyező, illatozó bokrokat. Tavaszi szellő cirógatását az arcomon, sőt a  keményebb "böjti szeleket is" a tavaszi záporokat, esőzéseket. Ezért raktam a párnácskámba mindenből egy keveset legyen emlékem ezekből a szeretem időjárásból, illatból a nagy melegben, hidegben is.
Próbáltam a hímzést  különlegesen elkészíteni, öltés típusokat kerestem hozzá, hiszen nagyon sok  különböző virág nyílik ebben az évszakban ezzel is a sokszínűséget kifejezni.

                                                   

Elkészült töltött párnácskák.
"A fény nem azt jelzi, hogy nincs már többé éjszaka, de azt igen, hogy hajnalodik, és a sötétség legyőzhető."
Heinrich Fries 
Szép májust, szép hétvégét kívánok!

2016. április 15., péntek

Anyák napi előzetes

Egyszer csak szembetalálkoztam ezzel a mintával és ki kellett hímezni! Minta ugyan egy színnel van, de én színesre vágytam és Barbaral fonalait válogattam hozzá.
 Vintage Bloom, Hare,  August Beauty, Moonlight, Levender, Olive, Pistachio Crem,  Mulberry Crem
Hímzés közben  szembesültem nincs  csak nagyon világos és nagyon sötét zöldem  Barbitól, sőt kék színű fonalam egyáltalán nincs tőle. Sürgősen pótolnom kell!
 
Jól elterveztem, hogyan készítem el a végleges formát a keretet festés után lakkoztam, túl fényes lett így  ledörzsöltem róla a itt ott a lakkot. Végül is a kivitelezéssel is meg vagyok elégedve. 


 Minta(Création chantal Jordan pour Jura Point de croix "Expo 2005")

. Egy másik régebben elkészült hímzésnek is végleges formát adtam, na az kudarc a részemről :( Két napja erőlködöm vele, többször szétszedtem és még mindig  ne az igazi már ennyi idő alatt újra hímeztem volna:( most szárad mert a sok gyötréstől  beiszkolódott, nem tudom mi lesz belőle.
Reggel ez a virágszőnyeg fogadott.
Meggyfa virág és diófa barka ....és a picikénk.
Virágos hétvégét kívánok!

2016. április 11., hétfő

WORDS 4

.....és más egyéb. Még mindig szeretem hímezni, bár  a rácsos résznek nehezen ment a fejembe a logikája párszor bontottam  mire megvilágosodtam :)

 Díszítő sorokat gondoltam a szélére, ezek az öltés fajták még kísérletek, várom az igazit majd csak szembe jön velem.
     
 Közben egyéb  hímzést is elkezdtem. Anchor készlet a "maia kollection"  Thomas Kinkade Painter of Light téli képet.


 
Bízom benne  karácsonyra elkészül, már a témája végett is. Közben egy  találtam  még egy szívecskét amit ki, kell hímeznem :).....majd mutatom azt is.


Legyen nagyon szép hetetek, ölelek minden erre járót!