Az élet túl rövid, hogy gyűlölködésre pazaroljuk az időnket!

2015. június 25., csütörtök

Pici levendulás

 Nem szeretnék kimaradni a levendulás hímzésből, Erre a Provence menyecskére esett a választásom.

Készült buzogány is a fotón elég rosszul látszik, hétvégén majd újra fényképezem.


 Ezek a virágok az én udvarom díszei,  talán vasárnap  voltak ebben az állapotban, akkor még a napsütésbe és jó volt rájuk nézni, örömmel mutatom ebben a "hűvös" időben.Az ország minden részén ilyen hideg van és esik az eső?
Kívánok minden erre járónak napsütéses hétvégét!


2015. június 15., hétfő

Sünik

készültek már elég régen most jött az ötlet, legyen kitűző a kicsi hímzésből.

Azért mert pici nem volt egyszerű hímezni a gyerkőcöt egyszer, egy szálon csináltam mert nagyobb öltésekkel nem mutatott jól.
               
             Hajócsipkés párna (minta itt) már régebben készült, most a töltő anyag aktuális. Hamarosan új levendula kerül bele, mivel a tavalyi már eléggé megviselt. Napokban akarom leszedni  azt a pár szálat ami termett a kertemben.

Kitűzőm hátoldala és virágzik a hortenziám is :)

2015. június 4., csütörtök

Búzavirágok

Magával ragadott Renátó Parolin  új  mintasorozata, nekem a búzavirágosra esett az első választásom.

Vártam a virág nyílására  mert együtt szerettem volna fotózni, sajnos ma reggelre eltűnt a párszál nyíló virág az utcai virágos kertemből :( bent az udvaron pedig nincs.


 Azért is szerettem volna együtt fotózni, mivel a tavasszal készült szintén búzavirágos szívemmel  nem is hasonlít a szín összeállítás. Kíváncsi lettem volna melyik hasonlít jobban az eredetihez. Már a fonalak válogatása közben tudtam, teljesen más lesz ennek a hímzésnek a hangulata, mint az Espressioni szivnek. Pedig első gondolatom az volt együtt készítek a kettőből egy egységes díszt.

Viszont nagyon jó varrni mert sok ötletes megoldás van beletervezve. Még a keretről annyit tudnék mondani az egy kicsit gondolkodóba ejtett ..... kell, vagy nem!  Felénél tartottam mikor ez a gondolat  felmerült bennem.