Az élet túl rövid, hogy gyűlölködésre pazaroljuk az időnket!

2015. március 16., hétfő

Erzsébet királyné kedvenc virága


csokorba kötve kivarrva!
 Frissen melegen alig párperce készült el. Rámáról még le sem szedtem, különben is most a képeket nézve láttam meg  egy kimaradt kontúrt amit pótolni kell. Pici gyöngyökkel díszítettem még, remélem a csillámos anyaggal nem estem túlzásba.
 Mentségemre legyen nagyon, nagyon szépet szerettem volna készíteni. Magam részéről még nem tudtam betelni vele.


 Ezeket a képeket tegnap kontúrozás előtt készítettem remélem látszik a különbség. Nem tudtam a képek közül választani ezért szinte az összes fotót felrakom. A színeit sem teljesen adja vissza de, nekem annyira tetszik!


Egy, egy kicsit mozdítottam a rámán fotózás közbe, hol közelebbről, hol távolabbról próbáltam  megörökíteni. Tudományomból ennyire tellett.
Imádom az ibolya illatát, sajnos a mienk még nem virágzik. Láttam már a napos helyeken nyílnak itt felénk, majd szedek egy csokorral,  az illata végett.

Ehető virágoktól egy recept Érdekességként még, Erzsébet királynénk kedvence az ibolya fagyi volt.
Minta   desing, V. Enginger.   Keret már adott hozzá, hamarosan belerakom és hozom.

2015. március 7., szombat

Jön a tavasz!

 Régebben  szerettem bele a mintába,  mostanában kaptam meg. Ez a haladásom!
Nagyon nehéz hímezni rossz minőségű mintához jutottam hozzá, viszont annyira tetszik, meg kell csinálnom.

       Vászon választáson is gondolkodtam egy ideig, de "nekem" a legszebbre  szeretném elkészíteni. Kaptam ezt a csillámos darabkát, eddig őriztem. Mindig arra gondoltam  ha a kezembe került egy, egy minta kapcsán, sokkal alkalmibb valami kell rá. Ibolya szerénységéhez  talán ünnepi hangulatot ad és pont elég a hímzés nagyságához.

Jön a tavasz, mennem kell a kertet rendezni, sok a  kinti munka. 
Első  tavaszi virág.....mert lila.


Kívánok mindenkinek, kertrendezős szép hétvégét!

2015. március 1., vasárnap

Hímző tű nélküli nap

Igen egy öltést sem hímeztem ma de varrás mégis készül...Régi hímzésemnek végleges formát szeretnék adni.
 Kék Aidára  gyöngy hímzővel készült. Minden kék árnyalatú csipkém hozzá próbáltam, természetesen kék apró pettyes vászon is előkerült.  Reményeim szerint táska lesz a végén , ebből az egyvelegből.
 Itt látszik, belevágtam. Most először próbáltam ki a vágólapot, kőrkést és a vonalzót :) Kezdeti nehézségek után, majd elvágtam a kezem vadi új kőrkésemmel, pillanatra megijedtem, miután erőt vettem magamon folytattam a vagdosást, nagyon tetszett, hiszem millimétereket is tudok vágni.Teljes szoba vékony csíkanyagokkal volt tele.
 
Már az összeállításig eljutottam, sajna le kell állnom vele mert holnap korán megyek dolgozni. Addig is szép  napot kívánok!